Teaming voor klantresultaat

De samenwerking binnen jouw team of afdeling is redelijk tot goed, én kan beter. We brengen medewerkers samen zodat zij hun persoonlijke effectiviteit en samenwerking in hun dagelijkse praktijk verbeteren. Zo ervaren zij wat nodig is om telkens tot resultaat te komen en leren zij individueel wat teaming betekent.

Uniek in onze aanpak is dat we het team een high performance ervaring geven en daarvan laten leren. Daar gaat aan vooraf dat de teamleden hun eigen gedrag en hun gezamenlijke gedragingen herijken. Bekijk de video om een indruk van onze begeleiding te krijgen.

Teaming door professionals

Je bent goed in je vak en je werkt in één maar misschien ook in meerdere teams. Toch lukt het je onvoldoende om jouw kennis en zienswijze goed over te brengen op de mensen met wie je samenwerkt. Je voelt je daar niet prettig bij. Hoe kun je dat anders doen én trouw blijven aan jezelf?

Ons programma gaat je daarbij helpen. We verkennen waarom het onvoldoende lukt om jouw kennis en zienswijze over te brengen. Wellicht heb je ook het gevoel dat je op een andere planeet leeft, ook dat gaan we onderzoeken. Je krijgt handvatten om jouw inzichten anders over te brengen, waarbij we je geen trucjes aanleren – daar ben je sowieso allergisch voor.

Teamstart: snel een eerste keer door de teamstadia

Je bent leider van een nieuw team. Hoe krijg je dat team snel werkend zodat jij je naast je rol als teamleider ook met andere stakeholders kan bezighouden?

Onze teamstart is uniek omdat we naast gebruikelijke dingen als kennismaken, werkafspraken maken, doelen en plannen vaststellen ook het team de verschillende teamfasen laten ervaren. Met onze teamstart maakt jouw team een sprong vooruit in de tijd. Luister naar de ervaringen van projectleider Bas.

Bas Middelbos “Tijdens de teamstart hebben we veel aandacht besteed – naast inhoud – aan proces, relatie, de context. Uiteindelijk moet alles kloppen, als je een project wil laten slagen.”

Hieronder deelt Bas Middelbos zijn ervaring als projectleider van een startend team.

Monique Musch “At the end of the week I was positively surprised how they delivered their message, their motivation. They took ownership and there was no question whatever regarding their direction.”

Hieronder deelt Monique Musch haar ervaring als sponsor van een team dat was vastgelopen.

Teamversneller: doorontwikkelen naar high performance

Het lijkt alsof jullie in cirkels draaien en niet vooruitkomen; het team schommelt wat heen en weer tussen vriendelijkheid en momenten van onbegrip en irritatie. Misschien is de olifant al op tafel, maar de olifant is nog niet weg.

We helpen jullie om uit te spreken wat tot nu toe niet of lastig uitgesproken kan worden. En jullie krijgen de gelegenheid om als team te ervaren hoe het nieuwe samenwerken eruit kan zien. Luister naar de ervaringen van Monique als opdrachtgever.

Teamcoaching: met elkaar vol vertrouwen verder

Het loopt niet lekker in het team. Is het onduidelijkheid over het resultaat, de rolverdeling, de context, de onderlinge samenwerking of die met anderen? Of toch iets anders?
Jij vindt dat er wat moet gebeuren.

Wij gaan met jullie aan het werk, zodat jullie snel de vinger op de zere plek leggen èn stappen zetten richting een high performing team. Onze teamcoaching bestaat uit een of enkele sessies.

Matt Rektor was projectleider en nam met zijn team én een ander projectteam deel aan een teamcoaching.

Matt Rektor“We really did become a we-team. […] We developed a much better understanding of how to work with each other, how to leverage each other’s strengths.”

Teaming advies

Het loopt niet lekker in je team, maar je kunt de vinger er niet op leggen. Je vraagt je af wat je er aan kunt doen.

In een teaming adviesgesprek luisteren we naar je en vragen we naar jouw observaties, ervaringen en ideeën. We dagen je uit om vanuit verschillende perspectieven te kijken en we delen onze kennis. Zo helpen we je op weg naar betere samenwerking.