Wij ontwikkelen teams die boven zichzelf uitstijgen en excellente resultaten opleveren.

Ontwikkel jouw persoonlijk leiderschap in interactie met anderen.

Samenwerking begint bij het individu. Wij ontwikkelen persoonlijk leiderschap in interactie met anderen – simultaan. Met andere woorden, terwijl je werkt aan jouw team, ontwikkelt ieder teamlid – dus ook jij – zijn zelfkennis, zelfverzekerdheid, zelfstandigheid en eigenheid.

Onze teaming experts

Klik op de foto voor een uitgebreider profiel.

Hans Veenman
Hans VeenmanVerbindend teamcoach
Teaming is mijn passie omdat persoonlijke verbinding voor mij dé manier is om mijzelf en anderen te motiveren, om met elkaar uitdagende opdrachten aan te gaan en onszelf en anderen te verbazen over het ogenschijnlijk makkelijk bereikte resultaat. Ik heb geleerd hoe belangrijk het voor mij is om te luisteren naar wat ik zelf nodig heb, naar wat bij mij past en naar wat mij energie geeft. Mijn doel in het leven werd daardoor duidelijk: anderen helpen duidelijk te krijgen wat zij nodig hebben, bij hen past en wat hen energie geeft.
Marieke Strobbe
Marieke StrobbeUitdagend facilitator
Teaming is mijn passie omdat ik ervaren heb hoe het voelt om buitengesloten te worden én om lid te zijn van succesvolle teams. Die successen hadden we zelf op voorhand niet verwacht – en onze omgeving verwachtte die al helemaal niet.
Naarmate ik mezelf beter ken, kan ik echt teamen. En door te teamen, leer ik mezelf beter kennen; een voedende cirkel.
Sietsche Dijkstra
Sietsche DijkstraVerbindend facilitator
Verbinding is een van mijn drijfveren. Groei en vooruitgang vinden plaats door verbinding. Teamwerk is daarbij cruciaal. Door te verbinden en samen te werken kunnen we mooie dingen bereiken en het beste uit onszelf en anderen halen. Teaming helpt individuen en teams om hun gewenste resultaten te creëren.
Dimphy Peters
Dimphy PetersTeamcoach, interimmanager
Teaming is mijn passie omdat ik zo graag bijdraag aan een mooiere wereld. Ik ben bevlogen in persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Ik haal graag het beste uit mezelf en uit anderen. Leren lukt vooral in interactie met een ander. Dat vraagt openheid en kwetsbaarheid, ook van mijzelf. Dat is soms bloedspannend en geeft vaak onnoemelijk veel energie. Als teams in staat zijn samen te leren, ontstaat er magie, dan maken teams een wereld van verschil. Iedere dag weer.
Erik van Riet
Erik van RietTeamcoach, interimmanager
Teaming is mijn passie omdat ik daarmee zó veel meer ontwikkelings-mogelijkheden krijg en zó veel meer kan bereiken. Ik ervaar dat teaming een context van vertrouwen creëert waarin organisaties en hun mensen zich willen ontwikkelen.
Ik ga ervan uit dat we allemaal het vermogen hebben om steeds weer te veranderen. Vanuit een positief perspectief, geef ik graag vorm aan ambitie en maak ik zoveel mogelijk gebruik van aanwezige talenten. Blijven leren is voor mij dé manier om om te gaan met de uitdagingen en onzekerheid van de toekomst.
Odette van Son
Odette van SonTeamcoach
Teaming is mijn passie omdat ik geloof, dat samen pas ècht het verschil maakt. Naast een gemeenschappelijk doel vraagt dit om vertrouwen, openheid en nieuwsgierigheid… naar jezelf en naar anderen. Soms moet je stilstaan om te kunnen versnellen. Dit vormt mijn leidraad en ik wil graag anderen hierbij begeleiden.

Wat beweegt jou? Wanneer jij in staat bent in beweging te komen, inspireert dat anderen om dat ook te doen. Als een vliegwiel. Ik wil die energie en potentie ontluiken, zodat ook na mijn begeleiding een team in beweging blijft.

Hoor wat onze ambassadeurs
– tevens ex-deelnemers –
over ons werk zeggen

Stijn van Aert
Stijn van Aert
Digital Strategist, Growth Facilitator
Daam Grund
Daam Grund
Projectmanager Digitale Transformaties
Marcel de Groot
Marcel de Groot
Begeleider bij innovatie, en implementatie
Menno Valkenburg
Menno Valkenburg
Projectloods en PMP, AgilePM, GPM-b, PSM I
Wim Boogaard
Wim Boogaard
Director Major Strategic Transitions

Ons verhaal

Midden jaren ’90 waren technologische vernieuwingen drijfveren achter organisatie­veranderingen. Er ontstonden complexe transformatieprojecten waarbij externe consultants werden ingeschakeld vanwege zowel hun inhoudelijke als hun procesmatige kennis.

KPMG Consulting (onze toenmalige werkgever) vroeg zich af wat nodig was zodat teamleden met vertrouwen en energie dergelijke projecten succesvol konden volbrengen. Om deze teams een goede start te bieden, werd een kick-off ontworpen die verder ging dan de traditionele ‘rationele’ kick-off. In deze kick-off werkten alle betrokkenen vanuit hun rol aan de project­doelen, de planning en hun werkwijze terwijl ze als team zich ontwikkelden naar een eerste high performing. Dat betekende dat het team dus ook in en door een storming fase geleid werd. Deze ‘emotionele’ ervaring gaf het team vertrouwen in de samenwerking; ongemak en onenigheid werden herkend en bespreekbaar gemaakt én alle teamleden hadden de smaak te pakken van een team in flow.

Om alle medewerkers voor te bereiden op deze kick-offs, organiseerde KPMG intern de zogenaamde Core Skills training. Elke deelnemersgroep reflecteerde de samenstelling van een projectteam: van directeur tot junior consultant – ze namen gelijktijdig deel en gingen samen door de teamfasen. Menig deelnemer sprak na afloop z’n vertrouwen uit in zijn teamleden: “als ik maandag met jullie op een project zou zitten, dan weet ik zeker dat we succesvol zijn.”

Voor KPMG Consulting Nederland was Marieke projectleider van de Core Skills training en Hans was als partner deelnemer aan de eerste pilot.

Nadat we KPMG verlieten, zijn we het gedachtegoed van de Core Skills training trouw gebleven. Dat maakte het makkelijk om weer samen te werken toen in 2013 een klant dat van ons vroeg.

Na 5 jaar samenwerken als zelfstandigen spraken we naar elkaar de wens uit om ons werk onder te brengen onder één label. In onze zoektocht naar dat label, kwam Stijn op ons pad: allereerst als opdrachtgever, vervolgens als teamcoach bij een Teaming programma en nu als medeoprichter van Teaming Company.

We hebben zitten rekenen en komen uit op zo’n 4000 deelnemers die inmiddels bij ons of collega’s de training hebben gevolgd. Als we ex-deelnemers over de training spreken, dan noemen zij die vrijwel unaniem ‘de beste training ooit’. Dat is ook de reden dat ze ons nog altijd vragen bij te dragen aan de ontwikkeling van hun collega’s, team(s) en organisatie. Enkele van die ex-deelnemers hoor je hierboven over hun ervaring.