Hoe gaan wij om met Corona, samenwerken op afstand, teaming?

Inmiddels begint op afstand werken meer en meer te voelen als het nieuwe normaal. Je kunt ook teamen terwijl je fysiek op afstand samenkomt. Gelukkig zijn er goede tools waarmee we veel onderdelen van een begeleiding ook op afstand kunnen realiseren: elkaar horen en zien, plenair of in subgroepen werken, digitale flipcharts en brown papers bouwen.

Toch blijft er een verschil tussen op afstand/digitaal verbinden en face-2-face/fysiek samenzijn. Zo lang we in ruimtes samenkomen waar de 1.5 meter gehandhaafd kan blijven, werkt het goed. Als geheugensteun brengen we markeringen aan op de grond, staat alleen de facilitator bij flipchart en zitten alle andere teamleden eromheen.

Ook de ‘hybride’ vorm doet haar intrede: een deel van het team komt fysiek bijeen, terwijl anderen op afstand digitaal verbonden zijn.